Ivan Ljubičić, bivši tenisač i sadašnji trener, ostvario je značajnu i uspješnu igračku karijeru, gdje je od samih teniskih turnira zaradio više od 10 milijuna dolara.

Postigao je impresivne uspjehe kao treći igrač svijeta te je s Hrvatskom osvojio Davis Cup, uz deset trijumfa na raznim turnirima. Od 2016. godine, Ljubičić je bio trener slavnog Švicarca Rogera Federera, jednog od najvećih igrača u povijesti tenisa. Krajem 2022. godine prešao je u Teniski savez Francuske.

No, njegov put do uspjeha nije bio nimalo lak, što svjedoči i njegova fotografija iz djetinjstva objavljena na Instagramu, na kojoj je prikazana njegova socijalna karta s oznakom “izbjeglica”.

Ivan je napustio svoj rodni grad Banjaluku već s 12 godina nakon što je osvojio prvenstvo Jugoslavije. U početku nije ni razmišljao o tenisu, ali kad su se preselili u Rijeku, dobivši ponudu iz Italije, odlučio se profesionalno baviti tim sportom.

Otišao sam u Torino i proveo tamo tri godine. Bilo je teško u početku, želio sam se vratiti kući… Ali, postepeno sam se prilagodio, naučio jezik, osjećao sam se dobro i počeli su stizati i rezultati“, prisjetio se Ivan Ljubičić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Ljubicic (@ivanljubicic)