Vjekoslav Kramer priznao da voli muškarce pred kamerama.

 Vjekoslav Kramer priznao da voli muškarce

Bosanskohercegovački kuhar i TV voditelj Vjekoslav Kramer gostovao je u jednom podkastu gdje je otvoreno govorio o svojoj seksualnoj orijentaciji i kada je psotao svjestan da ga privlače muškarci. Kramer je podjelio da prvo bio u vezi sa djevojkama, ali kasnije je shvatio da mu se više sviđaju momci.

“Na početku su bile djevojke. Rekao sam sestri: Meni se zapravo sviđaju momci, a oni mi je odgovorila: Možda nisi još probao, to je normalno, jer je učila o tome u školi… Ali ja sam već znao. Shvatio sam da me privlače momci. To se desilo negdje u prvim, drugim razredima srednje škole. Bio sam pomalo zbunjen jer nisam znao kako to funkcioniše, jer nisam imao iskustva”, rekao je Vjekoslav.

“Bio sam u vezi sa jednom djevojkom, koja je sada udata za drugu djevojku, a to je Nikolina Baškarad iz Travnika. Ona je također gej. Bili smo u vezi kao momak i djevojka. Nikolina često kaže da smo jedno drugo seksualno frustrirali”, dodao je Kramer u podkastu “Oslobođenje”.

Vjekoslav Kramer je rođen u Travniku. Završio je osnovnu i srednju školu u Osijeku, a zatim se preselio u Zagreb, gdje je završio Višu ugostiteljsku školu. Sticao je iskustvo u kuhinji i dobio magistarski stepen majstora kuhinje. Radio je emisiju “Lepi Brka i Vjeko” na kanalu “Kitchen TV” u Srbiji, zajedno sa kolegom Nenadom Gladićem.