Prvi snimak vođe terorista, koje su sinoć počinile masakr u Moskvi !

 Tetorista, Moskva

Glavna urednica RT, Margarita Simonjan, objavila je snimak ispitivanja muškarca za kojeg tvrdi da je vođa tetorističke organizacije koja je odgovorna za smrt više od 140 osoba !

Na snimku, muškarac govori tadžićki jezik, dok žena prevodi njegove riječi.

Muškarac navodi da su boravili u hostelu koji se nalazio u Dmitrovki blizu auto-puta. Također, otkriva da su kupili automobil i da je komunicirao s osobama po imenima Abdul i Muhamed.

Prethodno, Simonjan je objavila snimak ispitivanja teroriste koji je priznao da je bio uključen u napad na koncertnu dvoranu Krokus.

Na snimku, uhvaćeni otkriva svoje lične podatke, navodeći da je rođen 17. septembra 1998. godine i da je stigao u Rusiju 4. marta iz Turske. Tvrdi da je ponudu za izvođenje napada dobio putem aplikacije Telegram.

Prema njegovim riječima, nije znao identitet osoba koje su naručile sve to, ali je bio obećan iznos od oko pola miliona rubalja. Do sada je, tvrdi, dobio polovinu te sume putem kartice, iako je kasnije tvrdio da mu je obećano milion rubalja. Oružje za napad je dobio direktno od nalogodavca, koji mu ga je dostavio.

Terorista je tokom ispitivanja naveo da je odluku za ovaj kroak donio nakon razgovora s pomoćnikom propovjednika koga je slušao, a ponudu za napad je dobio prije otprilike mjesec dana.

Prema najnovijim informacijama, broj žrtava ovog napada je 143.