Lina Medina, peruanska devojčica, postala je najmlađa majka na svetu kada je u maju 1939. godine, u sedmom mesecu trudnoće, rodila zdravog dječaka carskim rezom. Njena trudnoća izazvala je šok kako kod njenih roditelja, tako i kod medicinske zajednice i javnosti. Rođena u jednom od najsiromašnijih sela u Peruu, Lina je bila jedno od devetoro djece svojih roditelja.

Doktorka Edmundo Eskomel, koji je vodio slučaj Lina Medine, prijavio je da je Lina imala svoju prvu menstruaciju veoma rano, sa samo osam mjeseci ili, prema drugim izvorima, sa tri godine. Ispitivanje njenog slučaja pokazalo je da je imala razvijene grudi, šire kukove od proseka i uznapredovao rast kostiju.

Lina je rodila zdravog dječaka, koga je nazvala Gerardo, a zatim se vratila u svoje selo Tikrapo gde je Gerardo odrastao verujući da mu je Lina starija sestra. Kasnije u životu, Lina se udala i rodila drugo dete. Sudbina Linine porodice i dalje ostaje predmet radoznalosti, ali porodica je nastavila živjeti mirnim životom u Peruu, izbegavajući javnost.

U slučaju Lina Medine, ostaje velika misterija ko je bio otac njenog djeteta. Iako je Lina nikada nije identifikovala, postojale su različite spekulacije i teorije. Njen otac, Tiburelo Medina, bio je sumnjičen i kratko uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju ćerku, ali optužbe su odbačene zbog nedostatka dokaza.

Neke novinske agencije su spekulisale da je Lina možda bila napadnuta tokom svečanosti u blizini njenog sela, ali to nikada nije dokazano. Ostaje nepoznato šta se tačno dogodilo i ko je bio otac njenog djeteta.

Gerardo je živeo relativno zdrav život, ali nažalost je preminuo u svojoj četrdesetoj godini zbog bolesti kostiju. Što se tiče Linine sudbine, nije potpuno jasno da li je još uvijek živa. Nakon trudnoće, živela je mirnim životom u Peruu, udala se i rodila drugo dijete. Ako je još uvjek živa, danas bi bila u kasnim osamdesetim godinama