Tokom ljeta je sigurno jedan od najmržih poslova ljudima peglanje, a danas smo odlučili da vam pokažemo neka rješenja kako se vi ne bi dodatno “skuhali od vrućine”, gdje možete da isprobate neki od ovih načina.

Mokar peškir: Tu odjeću koju vi želite ispeglati je potrebno da stavite na neku ravnu površinu i onda na nju stavite mokar peškir. Vi tada možete čak da koristite i veće papirne ubrusa, a pritisnite preko tkanine, te izravnajte izgužvane dijelove i ostavite da se odjeća osuši tokom noći.

Para iz kupatila: Potrebno je da zatvorite prozore i vrata od kupatila, pa odjeća koju želite da peglate ćete staviti što bliže tušu i pazite samo da je ne pokvasite. Para će zapravo da izravna sve naboree i ako je poslije toga odjeća vlažna, onda je potrebno da je okačite napolju da se osuši.

Prskanje sa vodom: Okačiti ćete izgužvanu odjeću, a onda sa udaljenosti od nekih 30 centimetara poprskajte sa vodom iz boce sa raspršivačem, te vodi možete da daote malo omekšivača za veš za dodatnu mekoću i onda ostavite tu odjeću da se suši kratko na zraku.