Dr Aleksić otkrio kako da prepoznate ako vas ujede zaraženi krpeIj: 0bjasnio i zašto ne smijete ničim da mažete - supercarobnisvijet.com

Dr Aleksić otkrio kako da prepoznate ako vas ujede zaraženi krpeIj: 0bjasnio i zašto ne smijete ničim da mažete

Doktor iz Zavoda za medicinsku ekologiju je ljudima objasnio po čemu se to može prepoznati da je krpelj koji vam se zakačio zaražen, ali isto tako i stvar koja se može desiti ako budete mazali kremu prije nego što se krpelj izvadi.

Sa proljetnim i ljetnim danima ljudi sve više vremena provode vani i u prirodi, ali ipak u svemu tome nisu jedini nego postoji i rizik od krpelja.

Sezona krpelja je u jeku sada, a u mjesecu aprilu i maju je brojnost populacije krpelja najveća na teritoriji Beograda u Srbiji i to je vrijeme kada vegatacija buja pa kada se krpelji kreću i tada će tražiti svoj “obrok”, kako je to rekao doktor Ivan Aleksić.

Isto tako je poznato da krpelji mogu da prenesu neke b0lesti i da je to najčešće Lajmsku, pa je spomenuo da je otpriliko 25 do 30 posto uzoraka krpelja sa neke lokacije u Beogradu zaraženo i zbog toga je preporučljiva zaštita kada boravite u prirodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *