Umre djed, star 90 godina. Poslije par dana umre i baba.

I tako šetaju oni kroz raj, sve divno, ptičice, cvijeće, divota. Okrene se deda i lupi babi šamar! Baba u čudu, pita ga:

“Pa što šamar? Tolike godine u braku, nikad me nisi udario, što sad?

Kaže deda:

“Mogli smo da dođemo ovdje još prije 30 godina. Ti i tvoja zdrava hrana!

BONUS PRIČA:

Davno u malom selu živjela je gospođa koja je uvijek imala svoje mišljenje o svemu i svakome. Njeno ime bilo je Gospođa Petrijinčica, i svatko u selu je znao da se s njom ne vrijedi prepirati.

Jednog dana, dok je Gospođa Petrijinčica šetala selom, srela je čovjeka koji joj je rekao: “Gospođo Petrijinčica, moram vam priznati da ste najupornija osoba koju sam ikada upoznao!”

Gospođa Petrijinčica se nasmijala i odgovorila: “Dragi gospodine, da vam kažem tajnu – upornost je majka uspjeha! Ako želite postići nešto veliko, morate biti uporni kao ja.”

Čovjek je slegnuo ramenima i rekao: “Možda ste u pravu, ali čini mi se da ste ponekad previše uporni čak i za svoje dobro.”

Gospođa Petrijinčica se samo nasmijala i rekla: “Znate, jednom sam bila toliko uporna da sam u ribarnici tražila svježu ribu, a prodavač mi je rekao da je sveža riba već otišla. Ja sam mu odgovorila: ‘Neka mi bude svježa ili ne, ali ja je definitivno neću kupiti ako je već otišla!'”

Čovjek se nasmijao do suza i shvatio da je Gospođa Petrijinčica ne samo uporna, već i puna duha i humora. Od tada, svaki put kad bi je sreo u selu, uvijek bi se nasmijao i prisjetio se te duhovite razmjene.