Branka Petrić, jedna od naših najpoznatijih glumica, suočila se s ogromnim gubitkom i šokom kada je pronašla svog supruga, čuvenog glumca Bekima Fehmija, mrtvog. Fehmiu, jednog od velikana srpskog glumišta, pronašla je mrtvog u njihovom domu.

Branka Petrić je priznata glumica koja je diplomirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Postala je članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1960. godine. Njena veza s Bekimom Gehmijem bila je poznata javnosti, a imaju dva sina, Uliksa i Hedona. Ova tragedija duboko je potresla Srbiju i cijelo glumačko društvo.

Branka Petrić je podijelila intimne trenutke iz njihove veze, prisjećajući se kako je upoznala Bekima Fehmija. Kao kolege na akademiji, primjetila je njegov nenametljiv stil, a li i neodoljivu privlačnost koja je intrigirala mnoge. Iako nije bilo ljubavi na prvi pogled, njihov odnos se razvio kroz zajedničko angažiranje na akademiji i ulogu koju su dijelili na predstavi “Jaje” Ateljea 212, Tokom dugih proba, Bekim je pokazao svoju neustrašivu narav i zaštitnički instikt, što je Branku dodatno privlačilo. Iako su se često šalili jedno na račun drugoga, duboko su se poštovali i podržavali. Ova priča baca novo svjetlo na njihovu romansu i pokazuje kako su njihova međusobna povezanost i poštovanje oblikovali njihovu vezu.