Vjeruje se da svaka godina rođenja ima svoju posebnu neku karmu, ali i da može fazu reinkarnacije pokazati. U sljedećoj tabeli pronađite svoju godinu rođenja, i pored nje je zapisan broj vaše karme, koji otkriva kakva će vas karma pratiti kroz život, te kako to sve možete ispraviti i okrenuti na bolje.

BROJ 1.
Osobe rođene u ovoj godini nose sa osobom nemiran duh. Često se lahko prilagođavaju situacijama, ali mogu pokazivati pesimizam. Rijetko iniciraju promjene i ponekad djeluju kao ljubazni i otvoreni, iako u dubini imaju tvrdoglavost djeteta. Skloni su promjenjivim raspoloženjima i depresiji. Nisu tipično romantični, ali ljubav im je izuzetno važna. Ne preferiraju dinamične poslove; umjesto toga, traže mir, pažljivo planiranje i prmišljanje. Njihov element je voda, pa se često bave vodenim sportovima ili uživaju u odmoru na moru, jezeru ili rijeci nekoj.

BROJ 2.
Osoba rođena pod brojem 2 karakteriše se druželjubivošću i nedostatkom agresije. Nije pretjerano amiciozna ali je pedantana do najsitnijih detalja. Izvrsna je u poslu koji obavlja, ali nije sklon/a liderstvu. Najbolje godine života za njih su između 45. i 47, godine. U ljubavi je pažljivam prema partneru, vođena više emocijama nego razumom. Nije sklona pretjeranom teženju materijalnim stvarim, ali želi finansijsku ravnotežu. Njeno idealno zanimanje povezano je s odnosima s javnošću, radom s ljudima ili poljoprivredom.

BROJ 3. 

Osobe rođene pod brojem 3 rano postaju zrele i samostalne, ali u duhu ostaju vječito mlade i optimistične. Pozitivne su, ali istovremeno tvrdoglave i netolerantne, teško podnoseći promjene. Najbolji period u životu obično im je između 34. i 38. godine. Sklone su živjeti trenutno, bez puno planiranja za budućnost. Imaju sreće s novcem, ali ga često troše bez štednje. Idealno se snalaze u zanimanjima kao što su učitelj, govornik, pisac ili muzičar.

NASTAVAK —>