Ova priča je zaista šokanta i morbidna, izazivajući gađenje i nevjericu. Srpski državljanin iz Pariza je držao tijelo svoje majke u svom stanu više od sedam godina, u nadi da će nastaviti da prima njenu penziju.

Nakon što sam se prijavio policiji, otkrio je šokantne detalje svog zločina. Tijelo njegove majke pronađeno je u položaju fetusa, umotano u ceradu, što ukazuje na morbidan i bolestan postupak. On je priznao da je to uradio kako bi zadržao penziju koju je njegova majka primala.

Komšije su izjavile da su pitale muškarca o nestanku njegove majke, a on im je lažno rekao da se vratila u Srbiju kako bi provela posljednje godine života u domovini. Međutim, istina je bila daleko mračnija.

Iako je oslobođen nakon obdukcije koja je pokazala da smrt nije bila nasilna, morat će da vrati novac koji je nezakonito uzimao od majčine penzije.

Ovaj slučaj podsjeća na sličan incident koji se nedavno dogodio u Srbiji, što dodatno pokazuje koliko ljudska moralnost može da se izgubi zbog pohlepe i sebičnosti.