Bora Drljača, poznati srpski pevač, suočio se s tragedijom kada je pronašao svoju suprugu Vericu obešenu u parku blizu hotela Jugoslavija. Ni nakon mnogo godina, Bora nije mogao shvatiti razlog zbog kojeg je Verica odlučila okončati svoj život.

Ova teška tragedija ostavila je Drljaču u neizvjesnosti, a nikada nije mogao razumjeti kako je uspio preživjeti ovu bolnu situaciju. Života pokojne Verice sjećao se kroz bolan trenutak kada je pronašao njeno oproštajno pismo sa samo dvije kratke rečenice.

-I danas nosim bol za Vericom. Nije to bio prvi put da je pokušala da sebi oduzme život. Prvi put je popila šaku tableta, a ja sam je pronašao onesviješćenu u našem domu. Brzo sam je odvezao na VMA, gde su je spasili. Nisam znao zašto je to uradila, i do danas mi nije jasno. Vjerujte mi! Mislim da joj ništa nije nedostajalo pored mene, imala je sve. Ipak, donijela je odluku koju nisam mogao spriječiti – izjavio je Drljača, prenosi Pink.

Otkriće Vericinog oproštajnog pisma duboko je potreslo pjevača.

-U drugom trenutku, ostala je ponovo sama kod kuće. Djeca i ja nismo bili prisutni. Kada sam kročio u stan, primjetio sam oproštajno pismo. Sjećam se samo rečenica koje su glasile: “Previse sam umorna, izvini. Brini se o našoj djeci.” Bez razmišljanja, odmah sam pozvao policiju i počeo je intenzivno tražiti – izjavio je tada pevač. Nedugo nakon toga, policija je pronašla njeno tijelo u parku kod hotela “Jugoslavija“, gde je često odlazila da vježba.

-Iskreno, nisam ni gledao policijski izvještaj, to mi nije ni bilo na umu tih dana. Ko mari za istinu? Istina je da je nema! Da li se ubila pištoljem, otrovala, ugušila, obesila – svejedno je! Ni danas ne znam pravi tok događaja. To je duboko uticalo na mene i djecu. Verica je nosila neki teret u sebi. Da, priznajem, često sam griješio. Putovao sam na turnejama, a ona je ostajala sama. To je moje zanimanje, dio posla. Morao sam raditi i zarađivati – izjavio je preminuli Drljača u jednom intervjuu.