Porodica i prijatelji Stefana Savića (23), koji je tragično preminuo nakon brutalnog napada na Dorćolu, okupili su se na mjestu zločina kako bi izrazili zahvalnost hrabrom mladiću koji je pokušao zaustaviti napad na Stefana. Nažalost, i taj hrabri pojedinac postao je meta nasilja.

Stefan Savić, srpski reprezentativac i MMA borac, izgubio je život tokom sukoba u noći između subote i nedelje na Dorćolu u Beogradu. Prema dostupnim informacijama, policija je identifikovala dvojicu napadača, a intenzivno se traga za njima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) objavilo je fotografije i imena osumnjičenih, apelujući na građane da podijele informacije ukoliko ih imaju. Detaljnije informacije mogu se pronaći u zvaničnom saopštenju.

Prema neimenovanom izvoru, ubijeni Savić poznavao je svoje napadače, a navodno su bili u konfliktu već neko vrijeme. Izvori tvrde da je sportista izbegavao susrete s njima, ali se kobne večeri nesrećno sreo s njima u dorćolskom noćnom klubu. Sukob je, prema riječima izvora, prvo izbio između Stefanovog prijatelja i napadača, a Stefan je pokušao zaštititi svog druga.

Bitno je napomenuti da su povezana ranjavanja uključivala i teške povrede S. M. (32), čije je tijelo pronađeno na Terazijama u vozilu, samo minut nakon što je telo MMA borca pronađeno na uglu Dobračine i Dunavske ulice. Prema izvoru, S. M. bio je slučajni prolaznik na Dorćolu koji je nesebično pokušao intervenisati kada je vidio nasilje nad Savićem. Nažalost, i on je postao žrtva napada, a hitna pomoć ih je zatekla na Terazijama.

Na raskrsnici Dobračine i Dunavske ulice, okupila se grupa porodice i prijatelja Stefana kako bi odala počast, upalivši svijeće i ostavivši cvijeće kao izraz svoje duboke tuge. Mladić, član skupine, s očima punim suza, postavio je Stefanovu fotografiju na mjesto gde se dogodila tragična smrt.

Jedan od prisutnih izrazio je svoju tugovanje: “Otišao je naš brat i prijatelj.”

Na ovom dirljivom okupljanju, koje je okupilo više od 50 ljudi, pojavili su se i poznati reper Smoke Mardeljano i voditelj Galeb Nikačevič.

Posebnu zahvalnost prisutni su izrazili prema mladiću S. M., koji je gotovo platio sopstvenim životom pokušavajući pomoći nepoznatom prolazniku na ulici.

“Posetićemo heroja u bolnici i izraziti mu zahvalnost. Pristupio je Stefanu, a dok je nastojao pružiti pomoć, napadači su se vratili i brutalno ga napali. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju, i uložićemo sve napore da mu pomognemo, doniramo krv… Posvećeni smo pružanju podrške, jer je zaista heroj”, izjavio je Borislav Ćosić, trener preminulog MMA borca.