Ja sam Silvija, stanovnica Mostara u Bosni i Hercegovini, i imam 32 godine. Kroz razne veze sam prošla, ali nijedna me nije potpuno ispunila. Posljednja veza koju sam imala bila je s muškarcem od 43 godine, a prije toga s jednim od 18 godina. Svakoj vezi su bile svojstvene različite dinamike, bilo da je riječ o seksualnim potrebama, druženju, shoppingu ili podršci. Tokom nekog vremena, moj partner i ja smo se uspješno nosili s tim razlikama, ali na kraju smo se razišli na neočekivan način.

Želim partnera u pedesetim godinama – osobu koja je samopouzdana i koja cijeni mlađe žene poput mene. Cijenim nekoga tko neće biti previše zahtjevan jer ima svoj život, a istovremeno neću se osjećati pritisnutom jer znam svoje granice i prioritete. Veselim se podršci koju takva osoba može pružiti.

Volim putovati i obično putujem najmanje 8 puta godišnje. Važno mi je da mogu otići u druge zemlje ili gradove kad god želim, bilo da je to za opuštanje ili učenje nečeg novog.

Smatram da je važno da svaka žena brine o sebi i svojoj ljepoti na način koji joj odgovara. Osobno, preferiram prirodnu ljepotu i ne podržavam estetske operacije na tijelu. Ne želim da mi kirurzi mijenjaju izgled jer vjerujem da je svaka žena lijepa onakva kakva jest. Ako se pitate o detaljima poput veličine grudi, to nije nešto što smatram važnim za isticanje ljepote. Umjesto toga, pozivam vas da upoznate moju unutarnju i vanjsku ljepotu na način koji nije povezan s takvim površnim aspektima.

Moje iskustvo s ljubavnim odnosima donosi mi spoznaju da današnji muškarci često gaje razočaranje prema ženama i teže kratkoročnim vezama umjesto dugotrajnoj ljubavi. Primjećujem da se vjerovanje u savršene veze postupno mijenja među djevojkama mojih godina, a tradicionalne vrijednosti sve više blijede. Razmišljate li i vi o ovim dinamikama u modernim odnosima?