Dječak po imenu Adam rođen je u Indiji a po rođenju je imao teške tjelesne deformacije, rođen je bez nosa sa slijepljenim prstima, spojenim nogama a njegovi roditelji su ga dočekali kao prokletstvo i ostavili ga u bolnici.

Dijagnostikovan mu je Bartsokas-Papas sindrom, od kojeg većina beba umire još dok su u maternici, ili ubrzo poslije rođenja ali to nije bila njegova sudbina.

Za vrijeme njegovog rođenja u bolnici su radili bračni par psihijatar Raja i medicinska sestra Džesika Pojler, kada su vidjeli ostavljenog nesretnog dječaka odlučili su da ga usvoje.

Adam je preživio dosta operacija koje su mu život učinile kvalitetnijim i ljepšim. Izvršene su operacije na očnim kapcima, usnama i nepcu i sada može normalno da jede da spava zatvprenih očiju a ciste su mu izvađene iz ušiju i nosa, dok mu je ugrađena cjevčica u jedno uho kako bi normalno čuo.

djecak adam

Ali njegov život nisu samo operacije. Od kada su ga usvojili okružen je ljubavlju svojih roditelja, a dobio je i dva brata.

Počeo je da govori nakon operacije nepca i najviše voli kada se smije. Naučio je se sam kretati a najviše voli kada puzi.

Adamova borba, istrajnost i ljubav koja mu je pružena od strane roditelja kao i stalno suočavanje sa medicinskim izazovima i sposobnost da se raduju malim stvarima su prava inspiracija za one koji se nalaze u sličnoj teškoj situaciji.

“Patnja neće ubiti radost, nego će je ojačati. Adamov život i njegovo postojanje je opravdano jer mu je sam Bog dao život. Želim da svi vide koliko stvari Adam može sam da uradi. Njegov život je čudo”, rekla je njegova mama Džesika.