Na temelju nadrzornog snimka s kamere postavljene u dvorištu kuće mještanke Jasmine S. iz Banjskog Polja, policija je pregledala materijal u okviru potrage za nestalom Dankom Ilić.

Policija je izjavila da su snimke preuzeli oko 19:30 časova. Jasmina S, je objasnila da je postavila kameru prije otprilike mjesec dana radi sigurnosti majke, s obzirom na to da se bavi turizmom. Iako je naselje obično mirno i bezbjedno, smatra da je odluka o postavljanju kamere bila ispravna, s obzirom na mogućnost da snimak pomogne u istrazi.

Na snimku se vidi majka s djecom kako prelazi ulicom, a nekoliko minuta kasnije doalzi otac. Nakon toga, stiže policijska patrola. Jasmina S. izražava nadu da će djevojčica uskoro biti pronađena i ističe da neće davati informacije kako ne bi uticala na istragu.

Danka Ilić, dvogodišnja djevojčica iz Bora, nestala je jučer oko 13:45 u naselju Banjsko Polje. Potraga za njom i dalje traje, a forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije su se priključili akciji.

Djed Danke Ilić, Časlav Dragomirović, izražava zahvalnost svima koji učestvuju u potrazi. On je zajedno sa sinom Stefanom i pripadnicima MUP-a angažovan na terenu u pretrazi područja gdje je djevojčica nestala.

Spasila Gorske službe spašavanja Srbije, Dušan Mišić, koji je također uključen u potragu, izjavljuje da se pretražuje široko područje od 360 stepeni oko mjesta gdje je djevojčica posljednji put viđena. Loši vremenski uslovi su otežavali potragu, ali su se poboljšali nakon prestanka kiše.

U međuvremenu, telefon majke je poslat na vještačenje.