Razlaz između Harisa i Meline Džinović postao je glavna tema na domaćoj estradi, privlačeći pažnju medija već nedeljama. Nakon 22 godine zajedničkog života, ovaj par je donio odluku da okonča svoj brak.

Svakog dana stižu svježe informacije u javnost o razlazu ovog popularnog para, a sada je Haris prvi put odlučio otkriti čimbenike koji su pridonijeli raspadu njihovog bračnog odnosa.

Razlog je njoj poznat; ona je ta koja me napustila, a ne obrnuto. Što se tiče mene, nemam nikakvih informacija; obično suprug koji je prevaren saznaje posljednji.” Ovim riječima, Haris Džinović je prekinuo svoje dosadašnje ćutanje u medijima i prvi put otvoreno govorio o uzrocima raspada braka sa modnom kreatorkom Melinom, koja je mnogo godina mlađa od njega, čak dvadeset.

Kako Haris kaže na kraju, ipak ga raspad braka nije uspio slomiti.

-U suprotnom, bio bih kod kuće, uronjen u tugu, ne bih se bavio pjevanjem, izbjegavao bih koncerte, ne bih radio, ni osmijeh ne bih izmamio… otkriva Haris.

Sada, kao otac, njegova najveća briga su djeca. “Oni su sada prilično veliki, i ova promjena im nije lako pala.”

Da podsjetimo, Haris je upoznao Melinu 2003. godine. Nakon što ju je primijetio u jednom sarajevskom kafiću, nije odustao dok nije došao do njenog broja.