Đurđica Barlović, prva dama Novih fosila, iznenada je preminula 1992. godine, ostavivši neizbrisiv trag u svijetu muzike. Tragični događaj desio se na plaži na Pagu, dok je odmarala sa svojom porodicom. Srčani udar odnio je Đurđicu u 43. godini života, ostavivši iza sebe dvoje sinova, od kojih je stariji imao 11, a mlađi svega 4 godine.

“U našoj kući nikada nismo pravili veliku pompu oko rođendana. Mama nije bila sklonost takvim stvarima, ali uvijek bi okupila prijatelje i uživali bismo u njenim kulinarskim čarolijama. Zajedno bismo pejvali i stvarali nezaboravne trenutke”, prisjećao se stariji sin Hrvoje. Iako je provodila mogo vremena na turnejama, Đurđica je uvijek stavljalal porodicu na prvo mjesto.

“Ona je bila prava majka i domaćica. Njena porodica bila je njen svijet. Nije joj bilo potrebno muško da popravi stvari po kući; često bi sama mijenjala gume na autu. Njen dom uvijek je blistao”, otkrio je njen sin, ističući da Đurđica je bila majstor sopstvenog stila, šijući većinu svojih koncertnih haljina.

“Mama je bila dizajner svoje garderobe za nastupe. Skicirala bi više od 90% svojih kreacija i sama ih sašila. Njene haljine bile su remek djela”, s ponosom su govorili sinovi, čuvajući i danas njenu vjenčanicu.