Nakon počinjenog zločina, Ćustendil je napustio mesto događaja, ali je brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona uhapšen pred svojom stambenom zgradom.

Javno mnjenje u Bosni i Hercegovini potreseno je tragičnim ubistvom u Tuzli. Elvis Ćustendil, službenik MUP-a Tuzlanskog kantona, pucao je i usmrtio Amru Kahrimanović, suvlasnicu ugostiteljskog objekta, nakon čega je žrtva preminula na licu mesta.

Nakon zločina, Ćustendil je pokušao da pobegne, ali je uhvaćen zahvaljujući brzoj akciji Specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona ispred svoje stambene zgrade.

Sve je počelo zbog prethodnog incidenta?

Ćustendil nije bio na dužnosti te noći. Ušao je u ugostiteljski objekat sa prijateljima, gde su konzumirali alkohol. Incident koji se dogodio u lokalu sat vremena pre ubistva bio je okidač za poziv policiji, nakon što je jedan od prisutnih pravio nered.

Iako su policajci intervenisali i udaljili tu osobu, Ćustendil je nastavio sa pićem.

Nakon intervencije policije, radnica lokala obavestila je suvlasnicu Kahrimanović o događaju, nakon čega je ona došla u lokal, što je dodatno zakomplikovalo situaciju koja je dovela do ubistva.

Kahrimanović je zatražila da gosti napuste lokal, ali je Ćustendil odbio. Došlo je do rasprave između njih dvoje, tokom koje je on izvukao pištolj i pucao u nju.

Nakon što je shvatio šta je učinio, Ćustendil je pobegao iz lokala, dok su gosti i radnici bili svedoci ubistva.

Postoje nezvanične informacije koje sugeriraju da su Ćustendil i Kahrimanović imali neki oblik odnosa, s obzirom na to da je on često posećivao lokal zbog nje, što su potvrdili i svedoci.