Srećko Stefanović, Saša Stanković i Dalibor Petrović trenutno su osumnjičeni za brutalno prebijanje i silovanje penzionera Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru Padinska skela u Beogradu.

Istragu protiv njih vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, optužujući ih za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon saslušanja, na prijedlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odlučio je da osumnjičene stavi u pritvor kako bi se spriječilo moguće ponavljanje krivičnog djela u kratkom vremenskom periodu.

ubijeni Stanimir Brajković

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od sredine januara do 4. februara ove godine brutalno zlostavljali Stanimira Brajkovića, koji je nažalost preminuo pod psihičkim, fizičkim i seksualnim torturama. Sumnja se da su osumnjičeni, u sobi koju su dijelili, mučili čovjeka zbog nestanka novca koji je koristio za kupovinu namirnica za osumnjičene u zatvorskoj kantini.

Svakodnevno su ga udarali šakama, nogama i tukli ga po glavi i tijelu, a jednom prilikom, prema sumnjama, Dalibor P, ga je udario koljenom u tijelo i rebrima, dok ga je u drugoj prilici seksualno zlostavljao drškom od metle. Sumnja se da je osumnjičeni Saša S. prisiljavao Brajkovića da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok ga je Srećko S, sprečavao da se žali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje, povlačeći mu jezik peškirom iz usta. Ove informacije potvrdio je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ovo su osobe koje su osumnjičene !
Osumnjičeni Dalibor Petrović

Srecko Stefanović

Osumnjičeni Saša Stanković