U svijetu filmske industrije, događa se značajan napredak u vezi s poznatom glumicom koja je izašla s iskustvima zlostavljanja koje je godinama držala u tajnosti. Ovo se odnosi na priče o mnogim ženskim figurama koje su se odlučile šutjeti o zlostavljanju koje su pretrpjele, a sada hrabro izlaze u javnost. S druge strane, postoje i oni koji su se odlučili izložiti, unatoč mogućim negativnim posljedicama i riziku za njihovu karijeru, čineći to dok su na vrhuncu svoje slave.

Glumica je majci otvoreno iznijela svoje priče o zlostavljanju, no naišla je na njen otpor, jer majka nije bila spremna da vjeruje bez konkretnih dokaza. Majka se prisjetila jednog incidenta koji je dovela u pitanje očevu ulogu. Nakon razočarenja i suočenja s financijskim teškoćama, majka se vratila u svoju rodnu zemlju Rusiju, ne brinući mnogo o dobrobiti svoje kćeri. Melissa je dugi niz godina tražila savjete od psihologa kako bi se nosila s traumama koje je pretrpjela zbog očevih postupaka.

Njeno otvoreno priznanje dobilo je podršku na društvenim mrežama i od kolega iz industrije. U novom dokumentarnom filmu, Alexandra Major-Walden, bivša zaručnica teniskog šampiona Borisa Beckera, otkrila je da je preko medija saznala za kraj njihove veze. Ona je taj kraj opisala kao iznenadno izbacivanje pod autobus.

Otkriće je dio drugog dijela dokumentarne serije ITV-a pod nazivom “Boris Becker: Uspon i pad”. Alexandra, kći dugogodišnjeg menadžera Borisa Beckera, Exr Major-Waidena, prvi je put upoznala Borisa kao dijete. Nakon smrti njenog oca 1997. godine, Alexandra i Boris su se zbližili, a kasnije su se zaljubili devet godina kasnije, kada je ona imala 24, a on 40 godina.

Opisujući početne faze svoje veze kao “bajku”, par je otputovao na romantično putovanje u Sardiniju, gdje ju je Boris zaprosio. Kada se prisjetila jednog incidenta Alexandra je rekla kako je Boris namjerno manipulisao tabloidima, izvodeći poruke iz konteksta. Tada je novinarima ispričala bivša tenisačica, koja je navodno uzviknula. “Pogledajte ovu mladu djevojku ods amo 24 godine koja je prekinula našu vezu SMS-om – to je strašno!” Alexandra je kasnije otkrila razlog razdvajanja putem BiD-a.