Policija i dalje intenzivno traga za S.A.Z. (27) iz Sjenice, osumnjičenog za namamljivanje, premlaćivanje, ubistvo i bacanje tijela Nusreta Destanovića (27) iz Tutina, koji je bio ljubavnik njegove bivše supruge R.H.(27).

Nusret Destanović je nestao 8. februara, a tri dana kasnije njegovo unakaženo tijelo pronađeno je u bunaru u selu Međugor kod Sjenice. Lokalna policija je ubrzo utvrdila da je riječ o brutalnom zločinu. Uhapšeni su E.Dž. i E.H., rođaci glavnog osumnjičenog S.A.Z., kao i njegova supruga R.H., koja je, preoma tvrdnjama, znala za planirani zločin, ali nije obavjestila policiju. Planiranje zločina se navodno odvijalo u novopazarskoj kafani.
U NOĆI UBISTVA KAMERA SNIMILA NUSRETA I NJEGOVU LJUBAVNICU R. H. KAKO ULAZE U JEDAN KAFIĆ SA NEPOZNATIM MUŠKARCEMFOTO: PRINTSCREEN/SANDŽAK DANASMotiv za ubistvo vjerovatno je ljubavni trougao između žrtve i bivših partnera, R.H. i S.A.Z. Kap koja je prelila čašu mogla je biti navodno namjera Nusreta Destanovića da se oženi R.H., što je izazvalo bijes kod njenog bivšeg supruga.
Nusretova porodica nije odobravala njegovu vezu sa R.H., ali on je bio uporan u svojoj namjeri da se oženi njome. S.A.Z. i Nusret Destanović su često razgovarali o potencijalnom braku Nusreta i R.H., kao i o budućnosti nasljednika koje su imali S.A.Z. i R.H.
Prema informacijama, S.A.Z., je namamio Nusreta tako što mu je poslao poruku s telefona R.H. Grupica muškaraca ga je sačekala i brutalno pretukla, a zatim je uboden 22 puta. Nakon toga, tijelo je umotano u ćebe i bačeno u bunar. S.A.Z. je navodno očistio krvavu garderovu, spalio je, a zatim pobjegao u Njemačku.


VIŠE ČITAJTE OVDJE !