Pored toga što vam mogu da pokvare uređaje, magneti na frižideru mogu čak da utiču na vaše zdravlje. Magneti za frižider su uvijek bili popularni suveniri i nekako je to uvijek uspomena sa divnih putovanja ili trenutaka koje ste vi prošli sa dragim osobama.

Ipak, ono što niko ne sluti jeste da magnet može da izazove kvar na nekom uređaju ili čak da utiče negativno za zdravlje od čovjeka.

Jurij Mihajlovski koji je inače ruski profesor fizike i nauke je otkrio na koje to stvari treba da se obrati pažnja tokom skupljanja magneta, pa je istakao kako su magneti većinom bez0pasni, ali da ipak sve to zavisi od njihove snage.

“Ako ćemo pričati o konvencionalnim magnetima za frižider, oni su inače napravljeni od ferita koji stvaraju jedno slabo magnetno polje, ali ipak u današnje vrijeme možete kupiti i drugačije vrste magneta koji su sačinjeni od gvožđa i bora, neodima, a koji su dosta snažni, čak da utiču na uređaj. Baš u tim slučajevima je bolje da se koristi feritne magnete”, rekao je profesor i dodao još.