Jedite jagode i mršavite, evo kako: KiIogrami spadaju iz dana u dan, evo zašto jagodu zovu kraljicom voćki - supercarobnisvijet.com

Jedite jagode i mršavite, evo kako: KiIogrami spadaju iz dana u dan, evo zašto jagodu zovu kraljicom voćki

Jagode u sebi imaju dosta korisnih sastojaka, a pored toga što su one ukusne i osvježavajuće, u sebi imaju dosta vitamina i antioksidanasa, pa sadrže mnogo supstanci koje su tu da zaštite naše zdravlje.

Sagorjevanje nakupljenih masti: Crvena boja od jagode u sebi ima antiocijanine koji će stimulisati topljenje nataložene masti, a organizam će njih koristiti kao gorivo i pomagati pri skidanju masnih naslaga.

Poboljšavati će vam pamćenje: Antocijanin je također i odgovoran za poboljšanje kratkotrajnog pamćenja, dok su istraživanja pokazala da kratkoročno pamćenje može da se poboljša sa redovnom konzumacijom jagoda.

Malo kalorija, a puno vlakana: 100 grama jagoda će sadržavati samo 33 kalorije i dosta vitamina c, a osim toga su pune vlakana i ubrzavat će vam metabolizam.

Ublažavat će vam upale: C reaktivnog proteina koji će u tijelu ukazivati na upalu će da jagode snize, a osobe koje pate od hroničnih upala bi mogle da smanje simptome tako što će jesti jagode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *