Poslednjih dana, kraljevsku porodicu potresaju različiti incidenti, među kojima se ponovo ističe navodna dugogodišnja veza princa Vilijama i markize od Čolmondeleja, Rouz Henberi, koja ima 39 godina.

Povezivanje između Vilijama i bivšeg modela datira još iz 2019. godine, kada su britanski mediji počeli da pišu o njihovom odnosu dok je Kejt bila trudna s njihovim trećim djetetom, princem Luisom. Ova navodna afera je, kako se spekuliše, duboko potresla Kejt, posebno zbog prethodne bliskosti između Rouz i princeze.

Sara se udala za Dejvida Čolmondeleja 2009. godine, koji je stariji od nje 23 godine, i zajedno imaju troje djece. Njihov dom je na imanju Houghton Hall u Norfolku, nedaleko od Anmer Hall-a, seoske kuće Kejt i Vilijama.

Rouzin intervju za The English Home je poznat javnosti, posebno zbog izjave koja je izazvala reakcije obožavatelja: “Ne znam tačan broj soba koje imamo”, izjavila je tada.

Rouz Henberi je poznata po svom angažmanu u humanitarnom radu već dugi niz godina, a ranije je takođe radila kao dizajnerka enterijera. Na društvenoj mreži Instagram vodi profil pod nazivom “Houghton Hall“, gdje dijeli fotografije svoje luksuzne vile sa svojim pratiocima.

Glasine o njenom odnosu s princom Vilijamom dodatno su se proširile 2022. godine nakon objave na Instagram profilu Deux Moi, koji je poznat po deljenju tračeva iz svijeta poznatih.

Tekst na tom profilu navodi: “Postoji javna tajna o vanbračnoj vezi ovog britanskog princa u Londonu, a među engleskim umjetnicima se o tome raspravlja na svakom koraku, kako na zabavama tako i u novinskim redakcijama. Navodno, supruga neimenovanog člana kraljevske porodice ‘tolerira’ ovu aferu i ‘radije vidi da njen suprug zadovoljava svoje seksualne potrebe negdje drugdje’ i sve to čini dok nema emotivnih angažovanja.”