Dženifer i Greg su započeli svoju romansu nakon što su se upoznali na jednoj privatnoj zabavi, a nakon mjesec dana veze odlučili su da prodube svoju vezu intimnim odnosom.

Sadašnjost je poput mašte; sve su mogućnosti otvorene, a putovanje slobodno kao misli. Međutim, Greg je tada bio neiskusan i imao je 31 godinu. Tokom njihovog prvog seksualnog odnosa, Greg se zanio i slučajno povrijedio svoju djevojku, udarivši je glavom o zid.

U jednoj epizodi TLC emisije , Greg je opisao kako je prvobitno pomislio da je povrijedio svoju djevojku do te mjere da ju je mogao i ubiti.

U to vrijeme, bio sam nesiguran u sebe i nisam privlačio suprotni pol. Bio sam svjestan svog izgleda i još uvijek nisam imao intimno iskustvo“, naglasio je Greg.

Kada je Dženifer predložila da pređu na sljedeći korak, Greg je osjećao tremu i krenuli su sa predigrom. Međutim, u trenutku kada su trebali započeti s odnosom, dogodila se nezgoda.

U tom trenutku sam bio preplavljen emocijama i distrakcijama, te sam nehotice gurnuo njenom glavu u zid, čak ga i razbijajući.

Dženifer je tada ostala mirna i nepomična, dok je Greg strahovao da ju je možda ozbiljno povrijedio.

Kada se Dženifer konačno osvijestila, jedini njen komentar bio je: “Zar sam stvarno probila glavom zid?

Greg ističe da je ključni trenutak koji je učvrstio njihovu vezu bio kada ga je Dženifer upitala zašto je odjednom prekinuo.

Kada su otišli u bolnicu, nisu smjeli da priznaju ljekarima istinu o tome što se zaista dogodilo, već su izmislili priču da se Dženifer okliznula i udarila glavom u zid.

Srećom, snimanjem glave utvrđeno je da nije bilo ozbiljnih povreda i da nije došlo do oštećenja mozga.