Potraga za nestalom Dankom Ilićm nažalost, dobila je tragičan epilog. Najcrnje slutnje porodice i javnosti su se obistinile, a jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su auttomobilom usmrtile djevojčicu, a ptoom njeno tijelo bacile na divlju deponiju uz “Starobanjski put” kod Bora.

Kriminalistička policija iz Bora je potvrdila da su uhapšeni radnici Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” Bor, S.J. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot.

“S.J. se tereti da je službenim vozilom Fiat Panda u ulici Radomira Putnika udario pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na “Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, izjavio je izvor blizak istrazi.

S.J. se tereti za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, dok se D.D. tereti za pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati. Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, svega sedam minuta nakon što je prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario djevojčicu i usmrtio je”, dodaje izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13:45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.