Osim što ćete na ovaj način uštedjeti novac, sigurnije vam je isključiti uređaj iz struje u slučaju grmljavine kada su svi uređaji ugroženi.

Ispod je popis uređaja koji troše električnu energiju čak i kada mislite da su u stanju mirovanja:

Punjač za mobitel

Imate li naviku ostaviti punjač uključen i nakon što završite s punjenjem mobitela? Greška. Iako se čini praktičnijim, stvara vam nepotreban trošak. Nije velika, ali postoji. Procjenjuje se da se na ovaj način dnevno troši 1,2 vata.

RESIVER ZA TV

Malo je ljudi svjesno da prijemnici rade i nastavljaju primati signale čak i kada isključite TV. Stoga isključite prijemnik zajedno s TV-om. Inače, prijemnik troši 22 vata dnevno dok radi nepotrebno.

TV

Pritisnuli ste gumb za isključivanje TV-a i mislite da je to to? Netočno. Time ga zapravo samo uspavate. U potpunosti ćete ga isključiti samo ako ga isključite iz utičnice. Inače, u mirovanju troši 24 vata dnevno.

Laptop i računala

Čak i kada ih isključite, ti uređaji nastavljaju raditi u pozadini. Tada troše 96 vata dnevno, pa ih bolje isključite iz utičnice. Naravno, troše još više kada ih držite u stanju pripravnosti.

Uređaji za mjerenje vremena

Svi imamo barem jednog ovakvog u kućanstvu. Alarm na radijima i onim odvojenim, mikrovalne pećnice, kasetofoni i DVD playeri, svi pokazuju vrijeme mirovanja. Tako troše dodatnih 108 vata dnevno. Jedino rješenje je, kao i za sve ostalo, potpuno ih isključiti – izvlačenjem kabela iz utičnice.