“Ceca kod nas nije imala nikakvu protekciju, prema njoj smo se ophodili kao i prema svim drugim zatvorenicama. Nije joj bilo lako, često je plakala, a jednog dana je sama sebi počupala nadograđenu kosu od besa. Neko vrijeme bila je sama u ćeliji, a zatim su je premjestili u sobu sa još nekoliko žena iako je molila i kukala da ostane sama. Teško joj je padalo i to što ne može da zapali cigaretu kad hoće, pa nas je čuvarke stalno zvala da joj zapalimo cigaretu, ali to nije moglo, znali smo neki red. Umjeli smo je zamoliti da nam nešto otpjeva, a ona je uvijek zauzvrat tražila da joj se zapali cigareta”, priča čuvarica CZ, i navodi da je pjevačica morala proći istu zakonsku proceduru kao i svi drugi koji se privedu:

“Zaista nije imala nikakav specijalan tretman. Kada se neko uhapsi, zakonska je procedura da se skine go, savije, da se ne izrazim drugačije, i nakašlje. To svaka zatvorenica mora uraditi da bismo provjerili da je čista i da ništa ne krije. Ceca naravno nije željela, ali morala je. Njena sestra Lidija bila je u sobi sa Dafinom Milanović, čuvenim tvorcem Dafiment banke, tako da sa Cecom nije imala nikakav kontakt. Ona je stalno plakala jer joj je falila porodica, djeca posebno. Ali sve je za živog čovjeka, pa se ni ona ne razlikuje od drugih. Bila je izuzetno disciplinirana”, rekla je za Svet.

Nakon četveromjesečnog pritvora pjevačica je morala provesti osam mjeseci s nanogicom u svojoj vili na Dedinju, o čemu je govorila za medije:

“Četiri mjeseca provela sam u ćeliji dva sa dva metra u nehumanim uslovima. Od kada sam uhapšena, pa do sredine maja, promrzla sam u ćeliji, kosti su mi se smrzle”, rekla je Ceca po izlasku iz pritvora.

“Štrajkovala sam glađu zbog nepravde koju doživljava moja porodica, moja sestra koja je ni kriva ni dužna u zatvoru, pa i zbog svega što sam ja prošla. To je bila manja hirurška intervencija izazvana postzatvorskim sindromom. Dakle, istina je da sam imala manji operativni zahvat. To je posljedica stresa koji sam doživjela”, ispričala je ranije.