U opsežnoj policijskoj operaciji, timovi Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru su pritvorili tri osobe u vezi s brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Jedan od privedenih pojedinaca je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo kao saizvršilac, dok je E.H. (40) iz Novog Pazara suočen s optužbom za pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela. S.Z. se trenutno izmakao hapšenju i nedostupan je policijskim organima.

Dva snimka su procurila u javnost, prikazujući ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na tim snimcima se jasno vidi kako “golf 4” ulazi u dvorište jedne zgrade, nakon čega se okreće i parkira. Osoba identifikovana kao S.Z. izlazi iz vozila, trčeći prema suvozačevom mjestu, gdje koristi oštar predmet kako bi zadala više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući one koji su na kraju bili kobni.

Link videa: https://www.youtube.com/watch?v=9UjSnaiZ6j0

Tragovi krvi još uvijek su prisutni u automobilu “golf 4”, koji je registrovan na ime Nusreta Destanovića, pružajući ključan materijalni dokaz protiv S.Z, koji se suočava sa optužbama za ubistvo Nusreta Destanovića. Važno je napomenuti da je S.Z. odvezao vozilo do Novog Pazara kod svog rođaka E.H, koji je takođe uhapšen zbog pomaganja S.Z. i pružanja podrške nakon izvršenja krivičnog djela.

Prema informacijama koje nisu zvanično potvrđene, S.Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su prvobitno fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u “pasat B6”, koji je u vlasništvu S.Z. Na drugom video snimku, zabilježenom nakon samog ubistva, može se videti S.Z. kako pije vodu s pištolja u autoperionici.