Vlado Kalember, pjevač koji je neizbrisivo utisnuo svoj pečat u povijest bivše Jugoslavije, danas ostaje intrigantna figura za mnoge, a malo tko ima uvid u to kako danas izgleda.

Njegova harizma i zavodljiv šarm bili su bez premca na tadašnjoj glazbenoj sceni Balkana, a njegov umjetnički dar podjednako je snažan kao i njegova vanjština.

Kao predvodnik grupe “Srebrna krila”, surađivao je s vodećim glazbenim zvijezdama svog doba, zadržavajući svoj prepoznatljivi glazbeni izričaj koji i danas njeguje. Početak njegove karijere datira iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a vrhunac popularnosti dosegnuo je desetak godina kasnije.

Njegove pjesme sa “Srebrnim krilima”, poput nezaboravnog dueta s Lepom Brenom “Jugoslovenka“, te hitova kao što su “Vino na usnama“, “Ana“, “Zakuni se ljubavi“, “Prva noć sa njom“, “Ja nisam kockar” i “Otkad si otišla“, i danas su prepoznatljive melodije koje oduševljavaju publiku.

Vlado Kalember isticao se kao jedan od najatraktivnijih muškaraca na ovim prostorima, a njegov karakterističan osmijeh odolijeva prolaznosti vremena, kako ističe Blic. Unatoč svojim sedamdeset godinama, rođen 26. aprila 1953. godine u Strumici, Vlado i dalje zrači mladenačkim duhom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlado Kalember (@vladokalember)

Iako su ga mediji dugo proglašavali vječitim neženjom, 2006. godine stupio je u brak s trideset godina mlađom čelistkinjom Anom Rucner. Iz njihove veze rodio se sin Darijan. Ipak, nakon osam godina zajedničkog života, odlučili su okončati svoj bračni put.