Vijest o tome da je Ana Bekuta zamijenjena Draganom Kojićem Kebom u Zvezdama Granda tokom proteklih pet emisija izazvala je znatiželju mnogih. Počele su brže-bolje špekulacije o razlozima Aninog odsustva i zamjene, posebno zato što Grand produkcija nije dijelila konkretne informacije, već je samo napomenula da pjevačica iz određenih razloga neće biti prisutna na narednim snimanjima. Ovaj izostanak zvaničnih objašnjenja još više je raspirio sumnje i privukao pažnju javnosti.

Kad se saznalo da je voditeljka Sanja Kužet u drugom stanju, počele su da kruže glasine o potencijalnim promjenama. Saša Popović je okončao spekulacije potvrdivši da će je zamijeniti Ana Sević dok je na porodiljskom odsustvu.

Iako zvanično saopštenje izostaje, gledaoci su počeli da razmatraju različite scenarije njenog odsustva, bilo da je riječ o putovanju, porodičnim obavezama ili čak estetskim intervencijama.

Izvori bliski folk zvezdi odbijaju da otkriju detalje, tvrdeći da su razlozi Aninog odsustva privatne prirode i nisu za javnost. Čak i zamjena, Keba, izbjegava dodatne informacije.

Keba je izrazio poštovanje prema Ani Bekuti, opisavši je kao dragu koleginicu i prijateljicu. Potvrdio je da će privremeno preuzeti njen posao, izjavljujući za domaće medije: “Biću tu neko vrijeme, i to je to.”

Da se podsjetimo, u odsustvu Sanje Kužet zbog porodiljskog odmora, Ana Sević će preuzeti ulogu vođenja navedenog takmičenja. U sljedećoj epizodi umjesto Cece, pojaviće se Ivana Peters, koleginica iz njenog tima, s obzirom da je Ražnatovićka bila spriječena da dođe zbog prehlade.