Dok je hodao niz sporednu ulicu u centru grada, Majls Brevin, 48-godišnji taksista iz Ontarija, naišao je na starijeg čovjeka koji je ležao u snijegu.
Reagujući kao i svaki običan pojedinac, pružio je pomoć jednom starijem gospodinu koji je imao poteškoća, potpuno nesvjestan posljedica koje ga mogu zadesiti.
Nakon nekoliko uzastopnih dana obilnih snježnih padavina u Hamiltonu, taksista Majls je željno iščekivao završetak svoje smjene. Tokom vožnje kroz grad u posljednjem krugu, nogom je snažno pritisnuo papučicu kočnice kada je primjetio starca u snijegu.
Osoba koja je ležala tamo bila je u lošem stanju, na ivici hipotermije. Potpuno dezorjenitarn i nesvjestan svojeg identiteta, pao je dok je pokušavao uhvatiti novine.
“Brzo sam ga prevezao u bolnicu, gdje se postepeno povratio svijesti. Bilo je jasno da mu je potrebna medicinska pomoć. Po dolasku, bolničko osoblje me pitalo o našoj vezi, a ja sam odgovorio:’Ja sam samo susretljivi prolaznik koji je slučajno pomogao osobi u nevolji’. Iz predstožnosti, ostavio sam im svoje kontakt infodmacije.”
Prošla je sedmica prije nego što je neočekivano primio neobičan telefonski poziv:

VIŠE ČITAJTE OVDJE !