Identitet ubojica vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove kćeri Lidije (25) poznat je i doslovno je pitanje dana kada će biti uhićeni.

Riječ je o Aleksinčanima, ali i iz okolnih mjesta koji su poznavali Gorana, Gordana i Lidiju, piše Objektiv.

– To su ljudi koji su ih poznavali. Utvrđeno je da su morala postojati dva ubojica. Ima osumnjičenih, kao i materijalnih tragova. Sve će se znati u sljedećih nekoliko dana i mogu vam otkriti samo da će sve biti tu. Motiv ubojstva je novac, otprilike 100.000 eura, no još se istražuje je li ovaj okrutni zločin počinjen iz neke osvete ili čak ljubomore – kaže dobro upućeni sugovornik.

Obdukcijom je utvrđeno da su Goran, Gordana i Lidija ubijeni vatrenim oružjem, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane na prsima i glavi. Utvrđeno je i da je tijelo Lidije Đokić spaljeno do neprepoznatljivosti. Za sada se sumnja da su samo ubojstvo počinile dvije osobe te da su korištena dva pištolja, a da su rane nanesene projektilima od 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Sumnja se da je na Đokića pucano iz neposredne blizine, a još uvijek nije isključena mogućnost da je jedno od pištolja korištenih tijekom ubojstva bilo ono koje je imao Goran, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa obiteljskog stana .

– Nije isključeno da su ga njegove ubojice oteli i da je upravo to oružje korišteno za njihovo pogubljenje – navodi izvor.

Prije spaljivanja, tijela su dobro natopljena benzinom, a preko tijela su postavljene daske. Dobra okolnost je što počinitelji nisu uspjeli realizirati svoju namjeru te je vatra sve progutala pa je moguće da su forenzičari na daskama koje su prekrivale tijela pronašli i tragove DNK ubojice. Iako su članovi obitelji Đokić i Aritonović jučer očekivali da će preuzeti posmrtne ostatke svojih najmilijih i da će moći završiti pripreme za sprovod, to se nije dogodilo.

Kako se saznaje, jučer su naručene dodatne analize tijela koje se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, pa tijelo nije preuzeto.