Dugo su se mediji bavili nestankom ili smrću tzv. “kralja Droćola”. Događaj iz 1990-ih koji se ističe je nestanak Iso Lera, brata od tetke poznatog pjevača Džeja. On je posljednji put viđen ispred Beograđanke, gdje se nalazila popularna kockarnica u vlasništvu Željka Ražnatovića Arkana, komadanta paravojne jedinice.

“Dđambe su se plašili bez razloga. Nikoga nije dirao osim ako taj neko nije iz kriminalnog miljea. Bio je neustrašivo hrabar. Trojica najhrabrijih ljudi koje sam upoznao su Knele, Arkan i Džamba. Postoji priča da ga je Arkan ubio zato što je Džamba pucao u njegovu sliku u kazinu ‘Zona Zamfirova’. Ali, šta se zaista desilo te večeri? Ja sam bio u tom kasinu i 15 minuta prije toga sam pobjegao. Džamba nije znao kako da se ponaša u kasinu, a Jusa je bio jako lukav i opasan.”

“Jusa, skojim sam ja držao butik, je namjestio Džambu. Džamba je imao agenciju Karmen za naplatu dugova koja je bila legalna. Otišao sam u Karmen, pozvao Željka i rekao mu da Džamba želi da razgovara sa njim. Arkan je pristao”

Iako nikada nisu pronađeni dokazi, spekulisalo se o mogućim izvršiocima. Dragan Jakovljević, novinar i blizak prijatelj Džeja i Džambe, opisuje događaje koji su prethodili ubistu Isa Lera. Jakoljević tvrdi da je Džamba bio namješten kako bi ušao u sukob sa Arkanskim ljudima. Prema Jakovljevićevim riječima, Arkan nije naredio ubistvo i čak je bio bijesan na svoje obezbjeđenje zbog toga. Ova priča ostaje misterija, s mnogim drugim nejasnoćama koje su dovele do spekulacija i raznih teorija.