Toma Fila, cijenjeni beogradski advokat, iznio je svoje mišljenje u vezi sa slučajem nestale Danke Ilić. Izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli nestalu djevojčicu, a ta potraga i dalje traje. Fila je izrazio sumnju da bi mala Danka mogla da pređe veliku udaljenost za kratko vrijeme s obzirom na to da ima manje od dvije godine. Izgleda da je Fila skeptičan u pogledu trenutnog stanja ptorage i izražava nesigurnost u vezi s mjestom gdje bi Danka mogla biti pronađena. Ova izjava File pruža uvid u njegovo mišljenje i ocjenu situacije na osnovu dostupnih informacija.

Toma Fila, poznati advokat, izrazio je svoje sumnje i zabrinutost u vezi sa slučajem nestale Danke Ilić, Nakon što je informacija o pronalasku jame povezane sa lokalnim rudnikom izašla u javnost, Fila je izrazio sumnju u tu informaciju, tvrdeći da je riječ o kanalu za navodnjavanje, a ne tunelu. Dodao je da bi, ako je Danka bila na tom imanju, vjerovatno bila udaljena najviše 500 metara do jednog kilometra od mjesta nestanka.

Filu također zabrinjava mogučnost da je Danka prenijeta preko granice sa Srbijom. Izražava sumnju i kaže da roditelju moraju biti temeljito ispitani, navodeći da istočna Srbija može biti neobična i da postoji mogučnost da je Danka prešla granicu sa nekim ko ju je eventualno otuđio, ukazujući na mogučnost kriminala.

Nažalost, Fila izražava pesimizam u vezi sa pronalaskom djevojčice, sumnjajući da će ona ikada biti pronađena. Njegova sumnja prizilazi iz straha da bi situacija mogla biti povezana sa trgovinom djecom.

Policija i dalje aktivno istražuje slučaj na imanju porodice Danke Ilić, uz upotrebu teške mehanizacije za uklanjanje smeća i deponije koja se nalazi oko kolibe ispred koje je Danka nestala. Ovaj slučaj nastavlja da izaziva zabrinutost i pažnju javnosti, dok se potraga za djevojčicom nastavlja.