Jelena Rozga, iako ima 46 godina, izgleda najmanje deset godina mlađe, što mnogima daje dojam da uopće ne stari.

Osim dobre genetike, njen izgled duguje i njenom šarmu i mladalačkoj energiji. Međutim, malo je poznato da se Jelena već 17 godina suočava s zdravstvenim problemom.

Nažalost, nakon dugog vremena skrivanja, jednom prilikom je odlučila otvoreno progovoriti o problemu sa štitnom žlijezdom koji ju je mučio i nanosio mnogo nevolja u pogledu zdravlja.

Krajem 2006. godine primjetila sam promjene na svom tijelu. Osjećala sam konstantan umor, gubitak težine i ozbiljne probleme sa kožom. To se desilo u vrijeme kada su se velike promjene događale u mom životu – napuštala sam grupu ‘Magazin’ i započinjala solo karijeru. Odlučila sam istražiti te promjene s medicinskog aspekta, i nažalost, dijagnostikovana mi je hipertireoza,” izjavila je Rozga za magazin “Hello!” i otkrila da započinje svako jutro s hormonskom terapijom.

Na jednom nedavnom događaju, otkrila je da obično uspijeva održati stvari pod kontrolom, ali nedavno je doživjela zdravstveni napad.

U posljednjih nekoliko dana nešto nije u redu sa štitnom žlijezdom, pa sam se zabrinula kako ću se probuditi. Primjetila sam da se budim jako natečena, i komplimenti mi puno znače. Imam dana kada se osećam dobro, ali i loših dana. Takođe, promijenila sam terapiju. Iako nisam osoba koja brzo paniči, već dugo sam na terapiji. No, kada se takve situacije dese, važno je boriti se. Navikla sam se na periode kada se ne osjećam najbolje,” izjavila je Rozga za Alo!