Žena, majka četvoro djece, tragično je preminula nakon što je upala u rijeku dok se vraćala kući iz noćnog izlaska sa svojom rođakinjom. Prema izvještajima lokalnih medija, nesreća se dogodila kada je žena, iz još uvijek nepoznatih razloga, skliznula sa šljunkovite staze koja je vodila pored uskog puta, završavajući u rijeci Roten.

Prethodno su otišle u lokalni klub sa svojim rođakom, gdje se održavala karnevalska proslava pod nazivom “Lošeg ukusa”. Oko 5 ujutro, odlučile su se vratiti kući, ali su morale proći pored rijeke Roten duž spomenute staze.

Snajka je izgubila majku četvoro djece iz vida dok su bile na mostu, svjedočeći kasnije da je “bila tu u jednom trenutku, a već u drugom je nestala”.

Nestanak je prijavila policiji, a oko 100 volontera je uzaludno pretraživalo područje u mraku. Njeno tijelo je pronađeno nakon intenzivne potrage koju su vodili policajci iz Bavarske, zajedno sa timom pasa tragača.

“Tijelo je pronađeno oko osam sati ujutru od strane službe spasavanja na vodi. Žena je bila majka četvoro djece iz Zoneberga”, saopćeno je iz dobrovoljne vatrogasne službe.

Istražitelji su naveli da nema znakova koji bi upućivali na samoubistvo.

“Zbog zida od cigle i brzine toka, bilo je teško izaći iz rijeke”, rekao je portparol Operativnog centra državne policije.