Prijatelj i kolega osumnjičenog radnika JKP “Vodovodo” S.J. (50) i D.D (50) iz Bora, koji su 26. marta kolima udarili malu Danku Ilić (2) u Banjskom polju, iznio je šokantne detalje o njihovom postupanju nakon zločina. Prema njegovim riječima D.D. se ponašao sasvim normalno nakon zločina i čak je imao svoju teoriju o tome šta se desilo sa djevjčicom.

S.J. i D.D. su kobnog dana bili u službenim kolima “Fiat Panda” na terenu u Banjskom polju. Utvrđeno je da su obojica bili pod djejstvom alkohola u trenutku kada su udarili djevojčicu koja je izašla iz obližnjeg dvorišta. Nakon što su je udarili, suvozač D.D. je unio djevojčicu u kola, gdje su se dogovorili da je bace na deponiju. Djevojčica se u jednom trenutnku probudila, ali je D.D., kako se sumnja, zadavio rukama. Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

“Kada je nestala djevojčica, sve kolege iz firme su bili potreseni. Razmišljaš o tome kako je dijete malo, gdje bi moglo da ode. Poznajem Dankine roditelje i bilo mi je teško zbog njih, ali nijednog trenutka nisam mogao da zamislim da su moje kolege tako nešto uradile”, rekao je sagovornik.

Dodao je da godinama poznaje osumnjičene. “Nekoliko nas se priključilo potrazi za nestalom djevojčicom. Sjećam se da je Dejan, dok smo je tražili, govorio da je djevojčica sigurno oteta i da uzalud tražimo po Banjskom polju. Djelovao je smireno sve vrijeme. Na početku smo svi imali teorije zavjere o tome gdje je djevojčica i šta joj se desilo, ali kad su D. i S. uhapšeni, svi smo se zaledili. Zamislite, D. je učestvovao u ptorazi a znao je šta joj je uradio. Treba mu isčupati srce, sram ga bilo”, kazao je.