Volodimir Zelenski je rekao kako Ukrajinci trebaju da postignu mir i da zaustave rusko b0mbard1ranje koje je natjeralo milione da pobjegnu iz zemlje kao što je Poljska, a američki predsjednik Joe Bajden bi trebao da svjedoči krizi iz prve ruke.

Zapadni lideri osudili su invaziju Moskve kao babarsku, te su obećali novu vojnu humanitarni pomoć poslije razgovora u Briselu, a Sjedinjene Države i Britanija su proširile sankcije na nove ciljeve.

Sve to je Japan slijedio u petak gdje su rekli da će pojačati svoje sankcije i da će da oduzmu Rusiji status najpovoljnije trgovine. Australija je također sankcionisala ruskog saveznika Aleksandra Lukašenka i članove njegove porodice, a isto tako i 22 ruska pojedinca koje je ona nazvala “dezinformatorima i propagandistima”.

Vladimir Putin ovu rusku invaziju naziva “specijalnom operacijom”, a koja je do sada uzrokovala mnogo štete i poslsla je preko 3 miliona ljudi u inostranstvo, te su mnoga djeca prisiljena da odu iz svojih domova iz Ukrajine, a ostatak pročitajte OVDJE.