Nakon stravičnog zločina u Tutinu, gdje je otkriveno da je Nusret D. (28) brutalno ubijen i bačen u bunar, Srbija je ostala u šoku. Prema prvim informacijama, sumnja se da ga je ubio Sead Z., bivši suprug žene s kojom je Nusret bio u vezi. Do sada su uhapšene dvije osobe koje se terete da su pomagale ubici, a Rijalda H. (27) je privedena zbog sumnje da nije prijavila planiranje zločina. Policija još uvijek istražuje njezinu ulogu u cijeloj priči.

Dok policija traga za Nusretovim ubicama, za koje se vjeruje da se skrivaju u Njemačkoj, detalji ovog zločina ne prestaju izlaziti na vidjelo. Jeziva priča počela se otkrivati kada je tijelo Nusreta pronađeno u bunaru u selu Međugorje, u okolini Sjenice. Nusret je imao brojne vidljive ozljede po tijelu, a prema nezvaničnim informacijama, uboden je više od 20 puta!

Policija u Novom Pazaru odmah je označila Seada Ž., bivšeg supruga žene s kojom se Nusret viđao, kao glavnog osumnjičenog. Utvrđeno je da je kobnog dana Nusret dobio poruku od Rijalde, s pozivom da se nađu. Kada je došao na dogovoreno mjesto, napadnut je i pretučen do smrti od strane više muškaraca, a zatim je tijelo bačeno u bunar. Ubica je navodno pobjegao odmah nakon toga, a rođaci ubijenog vjeruju da se skriva u Njemačkoj ili Austriji.

U međuvremenu su privedene dvije osobe koje su sumnjiče da su mu pomagale – jedna prije zločina, a druga nakon, omogućivši mu da se istušira, presvuče i nestane bez traga. Rijaldi H. stavljene su lisice na ruke, a sumnja se da nije prijavila planiranje zločina ili ubojstva svog partnera.

“Uloga Rijalde H. u ovom zločinu i dalje se istražuje, posebno jer je s njenog broja poslana poruka ubijenom da se sastanu na određenoj lokaciji tog kobnog dana. Ako znamo da umjesto Rijalde dolaze ubice, važno je utvrditi je li ona imala ulogu u njegovom namamljivanju ili je možda bilo nešto drugo u igri”, rekao je dobro obaviješten izvor za ‘Novu’.
VIŠE ČITAJTE OVDJE !