Ukoliko imate 50+ godina, jedna ukusna namirnica će vam pomoći da skinete kiIograme – na prazan stomak isključivo jedite - supercarobnisvijet.com

Ukoliko imate 50+ godina, jedna ukusna namirnica će vam pomoći da skinete kiIograme – na prazan stomak isključivo jedite

Sve kako se stari nam metabolizam usporava i samim tim je potrebno više truda kako bi izgubili kilograme, a osim toga je potrebno zaboraviti na brzu hranu, sokove i svakodnevna rutina mora da postane zdrava ishrana i vježbanje ako želite postići neke rezultate.

Osim toga je poželjno da skroz izbjegavate alk0hol, a nutricionisti ovoga puta imaju lijepu vijest i to je da sa čokoladom započnete svako jutro. Istraživanja su tako pokazala da ako biste vi konzumirali tamnu čokoladu koja u sebi ima 70 posto sadržaja kakaa, da će vam smanjiti stres, što bude uglavom razlog prejedanja na nervnoj bazi.

Ako vi to u umjerenoj količini unosite, onda će vam to da razbije želju za slatkom i slanom hranom. Čokolada u sebi ima razna svojstva kao što su da potiče lučenje hormona sreće i budete raspoloženiji poslije čokolade, dok će vam i smanjiti rizik od kardi0vaskularne b0lesti. Naravno u svemu tome je bitno da ta čokolada ima u sebi barem 70 posto kakaa i da je ne jedete previše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.