“Rodom sam iz Bosne, ternutno živim u Beču. Toliko sam razočarana da ne znam ni odakle da počnem…

Sljedeće sedmice smo planirali posjetiti moje roditelje u Bosni, a danas mi je muž rekao da on neće ići, te da idem sama i da se ne vraćam njemu u Beč.

Šokirana sam, počela sam plakati… Nisam znala zašto je donio tu odluku, zašto me tjera, a onda mi je rekao da me uhvatio kako…

… uhvatio kako mu kradem.

To me jako pogodilo, jer pod krađom smatra to što sam s njegovog računa uzela 1000 eura da kupim poklone mojim roditeljima, sestri, bratu i njhovoj djeci. Grozno… Jer kada idemo njegovim roditeljima i njegovoj porodici potrošimo i preko 1000 eura na poklone.

Zaista grozno, čak je uzeo što sam ja kupila i prisilio me da mu dam račune kako bi mogao vratiti poklone koje sam kupila. Kada smo se vjenčali i dok sam bila u Bosni, bila je potpuno druga priča, hvalio se hiljadama eura koje zarađuje i troši,a sada ovo…

Zapravo, kad bolje razmislim, problem je drugačije prirode… Naime, već tri godine smo u braku i ja još uvijek nisam rodila nijedno dijete. Imam manjih zdravstvenih problema, a on želi djecu… Ne zbog djece, već zbog socijalnih primanja na djecu, a ovo s 1000 eura je našao kao izgovor.”