Šta se sa našom djecom događa, i još važnije šta se događa sa roditeljima je pitanje koje su postavili brojni sugrađani nakon što se na društvenoj mreži Instagram pojavio uznemirujući snimak sa djevojčicama od desetak godina, koje plešu, uvijaju se i oponašaju rijaliti zvijezde.

 

U snimku koje su postavile same, djevojčice đuskaju uz stihove Teodore Džehverović, te se obraćaju pratiteljima odnosno publici, kao da su odrasle osobe.

– Evo, samo još jedanput – jedna djevojčica sa snimka kaže, dok neprimjereno vrcka nakon čega je prišla bliže kameri i rekla: “I? Jel vam dovoljno?”.

roditelji probudite se

Dosta polemike je ovaj snimak izazvao na druđtvenim mrežama, ljudi su se šokirali ponašanjem desetogodišnjih djevojčica koje su oponašale starlete, odnosno tzv.influensere i rijaliti zvijezde, umjesto da se igraju kako priliči djevojčicama od deset godina.

roditelji probudite se

– To nam je uticaj muzike, filmovba i serija. Uticaj medija i televizije, a ova djeca su kao sunđeri koji upijaju svo nakaradno što nam serviraju. Da nema publike koja to sve gleda, ovakav sadržaj ne bi ni postojao – samo je jedan od komentara ispod ovog snimka.

roditelji probudite se