Danas je kao bomba odjeknula vijest da se Dragana Mirković razvodi nakon 24 godine braka, a ovu vijest je pjevačica i potvrdila.

Kao neko ko je čitac život svoj zasnovao na iskrenosti, osjećam moralnu obavezu da se danas obratim cjelokupnoj javnosti. Sa velikom tugom moram da vas obavjestim da sam predala zahtjev za razvod braka – rekla je Dragana i objasnila:

-Već dugi vremenski period moj odnos sa Tonijem nije više ono što je bio a posljednje tri godine mi praktično vodimo odvojene živote i ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zarad dobrobiti naše porodice i zato što sam tako vaspitana, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Međutim, sa vremenom je taj jaz postao sve veći i shvatila sam da veću štetu činimo svojim najmilijim ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše, nego staviviši tačku na naš brak.

-Ja svakako ostajem dosljednja svojim principima, svom načinu života, kao što ostajem vjerna svojoj porodici i publici, a prema Toniju ću uvijek gajiti poštovanje kao prema ocu svoje djece i nekome sa kim sam provela mnogo lijepih trenutaka i godina – rekla je pjevačica i dodala:

-Zbog svega toga, ovo je moje jedino obraćanje povodom svega, medijima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, i molim vas da poštujete ovu odluku i da ne povećavate težinu trenutka kroz koji cijela naša porodica proalzi. U nadi da ću vam se sljedeći put javiti sa mnogo ljepšim vijestima, unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju.