Predsjednik Boksita, Rajko Dukić izdao je naredbu prema kojoj je radnicima te kompanije postala obaveza da se vakcinišu. U suprotnom biće udaljeni s radnih mjesta.

On navodi da broj oboljelih od koronavirusa raste te da je zbog toga obavezno vakcinisanje zbog zaštite zdravlja i imovine, izuzev ukoliko postoje zdravstveni razlozi

“Oni koji se ne vakcinišu, a ne učine to u najkraćem mogućem roku, bit će odstranjeni iz radnog procesa. Preporučuje se treća vakcina, kada bude omogućeno da je zaposleni prime”, naveo je Dukić.

Radnicima je naređeno da, u slučaju pojave bilo kakvih simptoma koji karakterišu koronavirus, hitno da se jave u Medicinski centar.

Naredio je i da se nose zaštitne maske u autobusima, robnoj kući, tavorenom prostoru kao i drugim objektima u sklopu proizvodnje i rada, gdje se nalazi veći broj zaposlenih.

Dezinfekcija određenih prostora i sadržaja je takođe navedena među mjerama, kao i postavljanje i obavezno korištenje dez-barijere za noge i ruke, na ulazima u objekte.

“Izbjegavati veće skupove, ukoliko nisu organizovani primjenom punih mjera zaštite, prisutnih lica”, poručio je Dukić radnicima.

Izvor: Klix