Ako vi imate peškire koji su postali grubi, postoje neke stvari gdje pravite grešku, a u nastavku ovog teksta ćete pročitati kako im možete vratiti mekoću. Peškiri s vremenom znaju da postanu grubi i razlog je zapravo nekoliko grešaka koje pravimo.

Ako vam peškiri budu grubi i kruti poslije pranja, to je radi nagomilanih proizvoda na vlakima peškirima. Inače oni imaju veliku moć apsorpcije i tokom pranja ne budu dobro isprani, pa se to zna desiti u slučaju da ste mašinu previše natrpali ili ste vi dodali previše deterdženta.

Mekoća se može jednostavno vratiti, a vi samo ubacite peškire u mašinu bez deterdženta i umjesto deterdženta ćete sipati dvije šolje sirćeta. Inače je sirće prirodni čistač i može skinuti sve proizvode sa vlakana peškira, ali tada ne smijete da perete peškire na višoj temmperaturi od 60 stepeni.

Ukoliko su vam već neko vrijeme peškiri grubi, onda će vama možda da zatreba još jedno pranje gdje ćete vi da umjesto deterdženta ubacite šolju sode bikarbone i ponovo to oprati.