Veliki pjevač Toma Zdravković krenuo je na put slave iz leskovačkog sela Pečenjevce, to mjesto je i adresa čuvene kafane “Tomina priča”.  Rođaci Saša Cekić i Staniša Cvetanović su kafanu pretvorili u jedinstven muzej, kafanu su napunili različitim stvarima koje veličaju lik i djelo njihovog popularnog komšije. Iz tog razloga, brojni turisti iz regiona koji ne zaboravljaju ovu legendu dolaze u ovu kafanu.

Međutim, slabo ko je upoznat da se samo par stotina metara od kafane nalazi porodična kuća Zdravkovića. Rođen je u Aleksincu, u ranom djetinjstvu se Toma preselio u Pečenjevce, stoga se njegovo rodno mjesto skoro i ne spominje ler je ovo leskovačko selo pjecvač smatrao svojom postojbinom.

Nikog od Tomine rodbine već deceniju nema u Pečenjevcu, brat Novica i sestra Mirjana su preminuli a Ivan živi u Pančevu. Toma se četiri puta ženio, ima djecu iz dva braka, sina Aleksandra u Kanadi i kćerku Žaklinu koja živi u Holandiji. Vjerovatno iz ovih razloga se kuća iz koje je Toma potekao pretvorila u ruinu. Na žalost Pečenjevčana koji bi joj željeli drugačiju sudbinu.

kuća tomez zdravkovića

kuća tome zdravkovića

kuća tome zdravkovića

kuća tome zdravkovića

kuća tome zdravkovića

kuća tome dzravkovića

kuća