U jednom momentu, Seka Aleksić je odlučila podijeliti sa svojim fanovima kako izgleda njena majka, Ibrima, koja igra značajnu ulogu u njenom životu kao velika podrška.

Ona je jedina kraljica koju priznajem! – istakla je pjevačica dok je sa ponosom pozirala pored svoje majke. Ibrima je privukla pažnju svojim stajlingom, u kožnoj kombinaciji, sunčanim naočarima i crnim visokim štiklama.

Seka je poznata po svom humanitarnom angažmanu i želji da pomaže drugima, a te vrijednosti su joj prenesene od strane majke. Često zajedno učestvuju u humanitarnim inicijativama.

Pjevačica je više puta javno isticala izazove svog djetinjstva, ističući kako je odrasla u siromaštvu. Ipak, naglašava da se majka hrabro borila da joj pruži bolje uslove života, a sada Seka čini sve što je u njenoj moći da majci omogući udoban život, kao znak zahvalnosti za sve što je učinila.

Još od rane mladosti sam stupila na scenu kako bih podržala svoju majku i izvukla nas iz teške situacije prouzrokovane ratom. Njena prisutnost, kao i prisustvo mog brata, bili su konstantni na svakom mom nastupu, a sreća mi je bila što su muzičari oko mene brinuli o meni kao o vlastitoj porodici. Bez obzira na izazove poput pijanih gostiju i neprijatnih situacija, moji najbliži su uvijek bili uz mene, brinući se o mom dobrostanjupodijelila je Seka u jednom periodu. Takođe, otkrila je da je, na inicijativu majke, završila frizersku školu.

Da dodamo, prije nekoliko godina se proširila priča po društvenim mrežama da je pravo ime Seke Aleksić Zuhra. Međutim, pjevačica je jasno opovrgla te spekulacije i otkrila pravu istinu o svom imenu.