Život skladatelja i producenta Aleksandra Milića Milija obilježili su brojni događaji, kako tragični u bivšoj Jugoslaviji, tako i romantični, poput susreta s budućom suprugom Ninom u Beogradu.

Nedugo prije tog trenutka, Mili je živio u jedno prelijepoj čarobnoj vili koja se nalazila na Dedinju, koji ju je sticajem okolnosti dobio na korištenje. Kako je tad rekao za Kurir, bila je to nevjerojatna rezidencija.

U to vrijeme sam živio u Užičkoj ulici,  bila je to velika vila od 3000 kvadrata, u kojoj je bila rezidencija kineskog veleposlanika. Tamo sam napravio garsonijeru i dnevni boravak, spavaća soba mi je bila 250 kvadrata, samo je kamin bio šest metara dugačak. Imao sam i svoj park, osiguranje, neki francuski novinari su bili šokirani, pitali su tko može živjeti od ovakve glazbe u Srbiji. Prijatelj mi je tu vilu dao na korištenje, jer sam mu financijski pomogao.

U to vrijeme družio se s grupom djevojaka koja je bila mnogobrojna, sigurno njih 10-12, koje su svraćale da slušaju muziku, gledaju filmove, igraju igrice. Iz te vile gotovo nikad nisam izlazio, a danas u grad idem samo tri-četiri puta godišnje, kaže Mili.

Ispostavilo se da su ove djevojke puno pričale o poznatom kompzotitoru svojoj prijateljici Nini, koja je u to vrijeme bila u Italiji, gdje je studirala. U međuvremenu ovaj tada još nepopularan muzičar morao iseliti i preselio u mali studio od 15 kvadrata na Dorćolu.

„Tako su joj pričali o meni kao o caru koji živim u vili na Dedinju, a u trenutku kada je upoznam ja sam u trošnoj garsonijeri. No, kada je Nina konačno došla s prijateljicom, Mili kaže da je odmah znao da je to “to – to”.

https://www.instagram.com/p/CLRgQ0-hVA4/?utm_source=ig_embed&ig_rid=60014b78-614b-419b-b952-4adf0c363848