Mnogi su bili iznenađeni što je Marinko Rokvić iznenada preminuo, jer se nije znalo da je teško bolestan, što je bila njegova želja koju je obitelj do kraja ispoštovala.

Pjevač je u studenom 2020. godine, kako je tada najavljeno, hitno operiran zbog ciste na želucu. No, već tada je otkriveno da boluje od raka gušterače i da je prognoza za izlječenje loša.

Rokvić se borio i s teškim bakterijama koje je stekao tijekom liječenja, što je pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a kasnije i metastaze. Od prvog trenutka bio je spreman na borbu i nije klonuo duhom, navodi za Kurir izvor blizak obitelji.

Marinko je primao kemoterapiju, koja je u početku djelovala, pa se polako počeo vraćati svakodnevnim aktivnostima i osjećao se dobro. Nažalost, nije se mogao vratiti glazbi i nastupima jer se nakon nekoliko mjeseci operacije, dok je oporavak i liječenje još trajalo, otkriveno da ima metastaze na drugim organima pa je morao na novu, jaču kemoterapiju. Za to vrijeme uopće nije bio u javnosti, a samo se dva puta nakratko pojavio u medijima.

– Prebolio sam koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Međutim, nakon krunice pojavile su se neke bakterije koje su napale moj organizam. Nema šanse da prođem, već mjesecima se borim s njom. Nadam se da će sada biti malo bolje. Supruga je tu sa mnom, sinovi također – naveo je pjevač u posljednjem razgovoru s novinarima.

Supruga Slavica bila je uz Rokvića do samog kraja. Marinka je, kaže naš sugovornik, njegovala u njihovoj obiteljskoj kući u Košutnjaku, gdje je u subotu preminuo. Nije htio biti odveden u bolnicu. Svjestan da je teško bolestan i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži poštovali. Slavica je, kaže naš izvor, do njegove smrti stalno bila uz supruga, a s obzirom na to da je po struci zdravstveni radnik, Marinko je u najtežim trenucima imao najbolju njegu. Vrijeme sprovoda folk pjevača obitelji bit će naknadno objavljeno, kako su naveli u priopćenju.